čtvrtek 25. září 2014

Nová práce

Uběhnul další týden a všichni závislí jistě očekávají další článek plný gramatických chyb. Nevím proč, ale i přes to jak se tu dá skvěle vypnout tu všechno utíká hrozně rychle. Zatím tady neutekl týden kdy bych nemohl říct, že jsem nic neviděl nebo nezažil.

Pro rekapitulaci se tento týden událo hned několik zásadních věcí. Takže zaprvé mám práci (bylo načase) zadruhé jsem byl konečně přítomen na středečním školním vyučování s názvem Australian studies.  A nakonec, mě zítra čeká školení RSA (responsible service of alcohol), díky kterému budu moct oficiálně pracovat v místech kde se podává alkohol. Popravdě toho bylo ještě trochu víc jako například obrovská zaoceánská loď, která si v úterý tak ledabyle parkovala v Circular Quay nebo dnešní spuštění alarmu (nehoda) při příchodu domu.

Začal bych asi tou prací, protože to pro mě bylo velice důležité. Upřímně není to dream job a beru ty nejnižší peníze (15 AUD na hodinu), ale je to lepší než nic a hlavně se mi u toho bud líp a klidněji hledat něco jiného. Dělám číšníka v jedné brazilské restauraci "Rio" kousek od mého aktuálního bydliště tedy v Parramattě. Hledal jsem cíleně něco tam, abych to měl pak co nejblíž domu. Přeci jenom ještě nemám auto. Je to takový ten typ restaurace, kde zaplatíte sednete si a oni číšníci Vám neustále nosí další a další jídlo dokud neprasknete. Jo a dokonce nemůžeme ty dobroty prý ani ochutnávat. Já už to teda porušil protože pokud to mám někomu nabídnout, tak musím přeci vědět jaké to je ne? 

Práce je ale jen několik hodin denně, takže to není tak hrozné. Začíná se v 5:30 PM a končí někdy v 9:00 - 10:00 PM prostě jen večeře. Zase na druhou stranu tam musim být častěji a to pak v týdnu skoro nic nestihnu a to ani vyprat nebo nakoupit protože do práce jezdim rovnou ze školy. No uvidíme jak to bude dál. Musim si pro to najít nějaký systém.

Holky z naší školky
Dále bych rád zmínil perfektně strávený den v Central parku, kde jsme jeli v rámci středečního školního dne. Počasí vyšlo nádherně, takže jsme si hned po příchodu do parku v Bondi Junction půjčili kola a celý park si několikrát dokola projeli. Park byl opravdu obrovský a měl i několik jezer plných všemožně vypadajícího ptactva (o dříve zmiňovaných zmutovaných holubech ani nemluvě).
Holky a park

Výprava, která byla celá v angličtině pokračovala návštěvou vodní nádrže právě ve zmiňované Bondi Junction, kde jsme si dali skvělý oběd (já měl odporný bezmasý hnus, protože jsem té usměvavé paní věřil, že je to nejlepší jídlo) a následně se šli podívat na výstavu fotografíí (bohužel jsem nepořizoval fotky fotek).
Uprostřed parku, stálo přistavený auto, u něj 2 týpci
a prostě půjčovali za 15 dolarů kola :) (nám teda levněji)
Všude potvory a uprostřed hlavní boss. (Pomalu jak ve hře)

Pro tento týden to, ale rozhodně nekončí. Zítra jdu na seminář RSA, pozítří mě čeká výlet do největšího kina na světě (Alespoň se to o místním IMAXU říká) a v neděli půjdeme grilovat na Coogie beach, takže očekávejte v brzké době další články.
Carnival legend pohled na balkóny

Váha přes 88 500 tun, uveze přes 2000 cestujících
a dalšách 900 členů posádky.
Má 12 palub, vlastní
aquapark, několik kasín, klubů a divadel
Náklady na stavbu přes 375 Milionu dolarů
Postavena v roce 2002 ve Finsku
Maximální rychlost je 45 Km/h





Žádné komentáře:

Okomentovat